Avasgáz2

Megszűnhet a távfűtés az Avason, ha nyer a baloldali összefogás

Hollandiához hasonlóan Magyarországon is négyszeresére nőne a családok gázszámlája, ha Magyarország a baloldalra, vagy éppen Zelenszkij ukrán elnökre hallgatna, akik az orosz energiaimport betiltását szeretnék elérni.

Miközben a magyar baloldal felelőtlenül azt sürgeti, hogy hazánk szüntesse be a földgázszállítást Oroszországból, addig hazug módon azzal hitegetik a lakosságot, hogy ez nem jelentene problémát. Azonban nem kell szakembernek lenni annak belátásához, hogy az orosz gázcsapok elzárása nehéz helyzetbe hozná Magyarország energiaellátását.

Ezt nagyon jól tudja Márki-Zay Péter energiapolitikai felelőse, Holoda Attila is, ő mégis arról beszélt a szombati hajdúszoboszlói kampányfórumon összegyűlteknek, hogy „nem kell amiatt aggódni, hogy megfagyunk”. Ráadásul cinikusan úgy tett, mintha nem baloldali szövetségesei akarnák leállítani az orosz gáz szállítását, hanem az oroszok fontolgatnák ezt, majd ezt kezdte cáfolgatni.

– Hülyék lennének az oroszok elzárni a gázcsapot, hiszen pénzük van belőle. A Szoboszló határában lévő tárolóban is van annyi készlet, ha véletlenül elzárnák az oroszok, még akkor is elég lenne 35-40 napra. Aztán meglátjuk, hogy ők bírják-e 35-40 napig pénz nélkül – fogalmazott Holoda.

Emlékezetes: a Gyurcsány-lista egyik képviselőjelöltje, Kocsis-Cake Olivio az ATV-ben arról beszélt a napokban, hogy szerinte szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is. Úgy fogalmazott: „Tudja, Oroszország egy energia-nagyhatalom, abból van pénze háborúzni, úgy tűnik, ahogy drágán adja el az energiát.

Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni. (…) Hogyha ehhez az kell, hogy szankciók sújtsák az energiahordozókat, és amit Oroszország kivett, akkor ezt a lépést is meg kell lépni”.

A baloldal elképzelése összességében tehát az ipar és az élelmiszer-ellátás akadozásához, az infláció megduplázódásához, munkahelyek elvesztéséhez és fűtetlen otthonokhoz vezetne.

Nagy eséllyel az Avason is fel kéne számolni a távfűtést, ha Szilágyi Szabolcs és az összefogás győzne.

Ha pedig a kormány elfogadná Zelenszkij javaslatait, akkor szintén hasonló helyzet állna elő. A kormány rezsicsökkentése a jelenlegi folyamatok tükrében tehát még inkább felértékelődik, így az továbbra is méltán népszerű a választók körében. Mindezek ellenére a baloldal miniszterelnök-jelöltje éppen azt az utat választaná, amelyet a holland családok már most is a bőrükön érezhetnek.

Márki-Zay Péter emellett úgy véli, hogy a rezsicsökkentésnek „iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre”, így spórolás gyanánt a legjobb megoldás az, ha mindenki kevesebbet fűt és kevesebb áramot fogyaszt. Márki-Zay Péter hasonló okfejtésbe kezdett az elszabaduló üzemanyagárak kapcsán is, mivel szerinte a helyes lépés az, ha kisebb autót veszünk és többedmagunk járunk munkába. 

Oszd meg ha tetszett!

Share on facebook

2 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük